Blog #2 Kriebels

Stappenplan

De eerste stappen in het loslatings proces zijn gezet en tot nu toe valt het me eigenlijk best mee. (Dat komt waarschijnlijk omdat het natuurlijk niet om een daadwerkelijk echte amputatie gaat...) En ik kan na gisteren echt ook zeggen dat ik er vertrouwen in heb dat het allemaal goed gaat komen.

CC in de de branding

Gisteren zat de eerste schets van het CC Branding pack in mijn mailbox. Dat is namelijk het grote zomerproject achter de schermen bij Cotton Candies;  het team van Sell Your Stuff online gaat niet alleen een compleet nieuwe CC huisstijl ontwerpen, maar ook zal er een gloednieuwe website gemaakt worden.

Ja, na 8 jaar wordt het de hoogste tijd voor een kick-ass branding en om nu echt volwassen te gaan worden.

Piramides en diamanten

Het huidige logo ontwierp ik twee jaar geleden; ik wilde graag een clean en minimalistisch logo.

De piramide in het midden met de drie vlakken is een internationaal symbool dat voor "Create" staat, dus heel toepasselijk. De zeskant plaatste ik eromheen zodat er dan een soort van diamantachtige vorm ontstond, wat natuurlijk ook goed past bij een sieraadmaker. 

Na een paar nachten slapen en wat kleine aanpassingen ging het nieuwe logo geruisloos en zonder feestelijke lancering online, bestelde ik nieuwe visitekaartjes, stickers en een stempel. En tadaaa,  daar was ineens mijn nieuwe huisstijl!

#iamcottoncandies

En toch heeft het logo mij in die twee jaar nooit zo lekker gepast zoals mijn nieuwe leren jasje dat al gelijk bij het aantrekken deed; er bleef iets kriebelen. Een beetje dat gevoel alsof er nog zo'n irrant kledinglabel steeds in je nek prikt, ken je dat? Ook al knip je hem nog zo goed weg als je kunt, toch blijf je hem voortdurend voelen. 

Maar waarom was het zo'n mismatch met mijn logo dat ik notabene zelf ontworpen had? Als ik het eens niet voor mijzelf kon, laat staan dat een ander zou weten weten wat er wel bij mij zou passen.  Want zeg nou zelf: #iamcottoncandies! (toch?).

Als je al 8 jaar alles zelf doet, dan is het een hele spannende stap om hulp van een buitenstaander in te schakelen... Het mailtje met de aanvraag stond al een aardige tijd als concept opgeslagen in mijn outbox.

Maar alle twijfel werd weggenomen bij het zien van de eerste schets van mijn nieuwe logo. Ja, dit gaat een hele leuke rit worden! :)

Liefs, Melina

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.