Overslaan

The Atelier

 

MY ATELIER

Hier is waar 'all the magic happens'... 

Voor mijn werk als goudsmid heb ik eigenlijk niet zoveel ruimte nodig. De gereedschappen die ik gebruik zijn met name kleine handgereedschappen, echt hele grote machines heb ik niet. Een goed stevig werkblad en voldoende opbergruimte zijn voor mij het meest belangrijk.

In mijn mini stadsappartement heb ik aan de achterzijde een atelier gecreëerd. Het is precies groot genoeg om er heerlijk te kunnen werken.

 

MY BENCH. 


   

De eye-catcher van mijn studio!

Deze geweldig mooie vintage werkbank vond ik via Marktplaats. Hij is van het Amsterdamse merk Koene & Co. Een verrassing was dat toen ik de werkbank op ging halen, dit bij 1 van Europa's grootste diamant/juwelen handel was. Het idee wat er allemaal al voor moois aan deze werktafel is gemaakt, maakt hem nog toffer! 

Ook de houten Ahrend bureaustoel is een Marktplaats vondst. Het hout van de stoel was glanzend afgewerkt met een soort oranje kleur vernis. Dit heb ik er allemaal met de hand vanaf geschuurd. Het was een paar uur werk (iets wat ik vooraf een beetje verkeerd ingeschat had), maar ik ben erg blij met het eindresultaat.

   

TOOLS.


 

Ik maak alle sieraden met de hand en pas het oude ambacht van het smeden zoveel mogelijk toe zonder het gebruik van moderne machines en apparaten. Ik vind dit de charme van het vak en ook geeft het elke sieraad iets extra karakteristieks. Elke creatie is echt een one of a kind.
 

 
 

 

HOW IT'S MADE.


  

Er wordt mij vaak gevraagd of ik een opleiding voor goudsmid heb gedaan. Dit heb ik niet, ik ben er eigenlijk een beetje ingerold en heb mijzelf het meeste aangeleerd. Ook heb ik een aantal fijne collega's waar ik advies aan kan vragen en is Youtube voor mij echt een ideale leermeester (geweest). Alles maak ik met veel liefde, geduld en zorg en ik vind ook echt elke bestelling weer een eer om te mogen maken.

 

HAPPY PLACE.

 

In de herfst en winter komt er weinig daglicht in mijn atelier, droogbloemetjes zijn hier dus ideaal. De vintage spiegel breekt de witte muur een beetje en zorgt tegelijkertijd voor net iets meer ruimtelijk gevoel.