Ga door naar main content

Jouw winkelmandje

translation missing: nl.cart.empty_html

Materiaal & onderhoud

9.25 silver

Sterling silver bestaat uit voor 92,5% uit puur zilver. De overige 7,5% is een legering van ander metaal dat voor de stevigheid van het zilver zorgt.

Alle zilveren sieraden zijn gemaakt van echt 925. zilver, het is dus geen verzilverd laagje dat er met het dragen vanaf zal gaan. Wel kan zilver als het een tijdje niet gedragen wat donkerder kleuren, dit is eenvoudig weg te poetsen met een zilverpoets doekje.

14.K goud

Goud staat bekend om haar duurzame, pure karakter. Een sieraad van 14 karaat goud heeft weinig onderhoud nodig. Een kleine poetsbeurt met een poetsdoekje is voldoende

Goldfilled

Goldfilled betekent dat een laag van 10, 12 of 14 karaat goud mechanisch door hitte en druk aan een basismateriaal wordt verbonden, tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze dikte van het goud moet tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Goldfilled is anders dan het vergulden van metalen, aangezien het goudpercentage daarbij veel lager (circa 100x dunner) ligt en het goudlaagje er dus af zal slijten. 

Ook bij gevoeligheid voor metalen kunnen de meeste mensen deze sieraden wel zonder problemen dragen.

Onderhoud

In tegenstelling tot vergulde producten is het mogelijk om goldfilled producten te polijsten. Ook kunnen ze worden gereinigd met speciale schoonmaakmiddelen voor sieraden. Bij het juiste gebruik van jouw sieraad, zal het gouden laagje er niet afslijten en lang meegaan.

Messing

Messing (of brass), is een menging van twee metalen; koper en zink. Metaal is een natuurlijk materiaal en reageert daarom ook op de invloeden van buitenaf. Brass kan donkerder kleuren (vooral wanneer het sieraad langere tijd niet gedragen wordt) en ook kan het bij het dragen (vooral tijdens warme dagen) een groen-achtige afdruk op de huid achter laten. Wanneer je hier gevoelig voor bent, kun je dit voorkomen door aan de binnenzijde van de ring blanke nagellak aan te brengen. Ook kun je jouw sieraad af en toe met een zilverpoets doekje oppoetsen om ervoor te zorgen dat het metaal mooi glanzend blijft (doe dit echter niet te vaak). Een lauw badje met groene zeep en een zacht borsteltje is ook een goed idee.

Alle sieraden zijn gemaakt van pure brass, het is dus geen goudkleurig laagje dat er met het dragen vanaf zal gaan.

Aluminium

Aluminium is een zacht maar sterk onedel, betaalbaar metaal. Het draagt hyperallergeen, verkleurd niet en is licht van gewicht. Door deze eigenschappen, is aluminium een heel goed alternatief voor 925. zilver.

Zilverpoetsdoekje

Sieraden kunnen na een tijdje verkleuren door invloeden van buitenaf (zuurtegraad van je huid, vocht, cosmetica, huishoudelijke chemicalien e.d.).
Een zilverpoets doekje verwijdert aanslag van diverse metaalsoorten, zodat je nog langer kunt genieten van jouw sieraadjes. Je kunt het doekje meerdere keren gebruiken, maar gebruik het doekje niet vaker dan nodig. Wrijf zachtjes over het metaal, om deze niet te beschadigen.

Wanneer het doekje helemaal zwart is, dan is hij 'op' en wordt het tijd voor een nieuwe :-)