Ga door naar

Materiaal & onderhoud

9.25 silver

Sterling silver bestaat uit voor 92,5% uit puur zilver. De overige 7,5% is een legering van ander metaal dat voor de stevigheid van het zilver zorgt. Alle zilveren sieraden zijn gemaakt van echt 925. zilver, het is dus geen verzilverd laagje dat er met het dragen vanaf zal gaan. Wel kan zilver als het een tijdje niet gedragen wat donkerder kleuren, dit is eenvoudig weg te poetsen met een zilverpoets doekje.


14.K goud

Goud staat bekend om haar duurzame, pure karakter. Een sieraad van 14 karaat goud heeft weinig onderhoud nodig. Een kleine poetsbeurt met een poetsdoekje is voldoende


Messing

Messing (of brass), is een menging van twee metalen; koper en zink. Metaal is een natuurlijk materiaal en reageert daarom ook op de invloeden van buitenaf. Brass kan donkerder kleuren (vooral wanneer het sieraad langere tijd niet gedragen wordt) en ook kan het bij het dragen (vooral tijdens warme dagen) een groen-achtige afdruk op de huid achter laten. Wanneer je hier gevoelig voor bent, kun je dit voorkomen door aan de binnenzijde van de ring blanke nagellak aan te brengen. Ook kun je jouw sieraad af en toe met een zilverpoets doekje oppoetsen om ervoor te zorgen dat het metaal mooi glanzend blijft (doe dit echter niet te vaak). Een lauw badje met groene zeep en een zacht borsteltje is ook een goed idee.

Alle sieraden zijn gemaakt van pure brass, het is dus geen goudkleurig laagje dat er met het dragen vanaf zal gaan.


Aluminium

Aluminium is een zacht maar sterk onedel, betaalbaar metaal. Het draagt hyperallergeen, verkleurd niet en is licht van gewicht. Door deze eigenschappen, is aluminium een heel goed alternatief voor 925. zilver.

 

Laboratorium diamant (lab grown diamond)

Wetenschappers moeten zorgvuldig de omstandigheden nabootsen waarin diep onder de aardoppervlakte diamanten groeien om succesvol op industriële wijze diamant te kunnen produceren. Ze reproduceren wetenschappelijk een omgeving met zeer hoge temperaturen en extreem hoge druk.

Deze 2 facetten zijn belangrijk in het groeiproces van een natuurlijke diamant. Dit milieu wordt exact nagebootst in het laboratorium.

Een ruwe laboratorium diamant wordt gecultiveerd uit een klein diamantzaadje. Dit zaad word geplaatst in een omgeving met koolstof, met moleculaire component van diamanten.

Na het toepassen van extreem hoge druk, hoge temperaturen en onder streng gecontroleerde condities begint het diamantzaad te groeien, molecule voor molecule, laat voor laag net zoals tijdens het natuurlijke proces plaatsvindt.
Het resultaat is een ruwe diamant welke gelijkwaardig is in gebruik van juwelen als elke andere natuurlijke diamant. Een lab grown diamant is op moleculair niveau exact hetzelfde als een natuurlijk gevormde diamant.


De belangrijkste redenen om voor lab grown diamanten te kiezen is dat ze conflict vrij zijn, ze hoeven niet door mensen ontgonnen te worden. Hierdoor is niet alleen het hele proces veel duurzamer, ook de prijs is een stuk zachter dan een natuurlijke diamant.


Zilverpoetsdoekje

Sieraden kunnen na een tijdje verkleuren door invloeden van buitenaf (zuurtegraad van je huid, vocht, cosmetica, huishoudelijke chemicalien e.d.).
Een zilverpoets doekje verwijdert aanslag van diverse metaalsoorten, zodat je nog langer kunt genieten van jouw sieraadjes. Je kunt het doekje meerdere keren gebruiken, maar gebruik het doekje niet vaker dan nodig. Wrijf zachtjes over het metaal, om deze niet te beschadigen.

Wanneer het doekje helemaal zwart is, dan is hij 'op' en wordt het tijd voor een nieuwe